Hellas Airsoft Hellas Airsoft  
It is currently Thu Sep 09, 2010 21:30

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
B' ΓΥΡΟΣ "Τυφλές" βολές, ΑΤΤΙΚΗ μόνο. 

"Τυφλές" βολές, ναι ή όχι;
ΝΑΙ 43%  43%  [ 10 ]
ΟΧΙ 57%  57%  [ 13 ]
Total votes : 23

B' ΓΥΡΟΣ "Τυφλές" βολές, ΑΤΤΙΚΗ μόνο. 
Author Message
Pilgrim
Pilgrim

πες και στον Punisher να φέρει ένα airsoft cornershot ,απο εκεί που θα πάει, και θα γίνει της..Χεβρώνας το κάγκελο!! :D :D :D

Ανδρών επιφανών,πάσα Γη,τάφος!

Profile E-mail
Moderator
Moderator

Έχω ψηφίσει ΝΑΙ εδώ και καιρό χωρίς να το αιτιολογήσω γραπτώς, γιατί απλούστατα πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε καν να τίθεται θέμα κατά πόσον κάποιος χτυπήθηκε από τυφλή βολή, βολή από τυφλό, ή/και βολή από τύπο με τηλεκατευθυνόμενα ΒΒs.

ΟΚ, ίσως τα δύο τελευταία σενάρια να μην υφίστανται (ακόμα) αλλά το γεγονός παραμένει ότι κάποιος χτυπήθηκε από BBs μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον στο οποίο δεν κυκλοφορούν άσχετοι με το άθλημα, οπότε παραδείγματος χάρην, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις κάτι άλλο εκτός από παίκτη. Τώρα, αν τον πετύχεις στο κεφάλι και του βγάλεις κάνα δόντι, προσωπικά πάλι πιστεύω ότι δεν θα φταις εσύ (ο ‘τυφλός airsoft-ας’) αλλά αυτός (ο νυν φαφούτης) που έπαιζε χωρίς πλήρη κάλυψη προσώπου.

Και αυτά δεν τα λέω από την άνεση της πτυσσόμενης καρέκλας μου. Κάναμε ένα παιχνιδάκι στην κερατέα πριν πολλά φεγγάρια, όπου μου ήρθε ένα BB στο δόντι από ένα Μ16 στα ~ πέντε (5) μέτρα. Φόραγα μόνο goggles και ένα boonie hat. Εκείνη την μέρα, σε όσους το ανέφερα, είπα επίσης (verbatim) ότι αν ποτέ χάσω δόντι, μάτι, ή κάτι τέτοιο, δεν θα έχω πρόβλημα με κανέναν, θα σφίξω τα χέρια όλων, και απλά θα αποχωρίσω… Τελικά δεν το ‘χασα το δόντι, γιατί ήμουν απλά ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ. Αλλά άμα το έχανα, γιατί θα έπρεπε να φταίει αυτός που με χτύπησε; Η βολή δεν ήταν τυφλή. Ήταν συστημένη express με το όνομά μου πάνω της.

Αφήνοντας τα περί ασφάλειας (ζωής, αυτοκινήτου, κλπ), στο μυαλό μου εμφανίζονται άλλα σενάρια του παρελθόντος (και ίσως του μέλλοντος) οπού βρίσκομαι καθηλωμένος, αλλά υπό κάλυψη, και ξέρω ότι μπορώ να βγάλω σε οποιαδήποτε στιγμή το AEG, το πιστόλι ή την χειροβομβίδα, οποιοδήποτε από τα οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω για να εξισορροπήσω την αρχικώς δυσμενή θέση στην οποία βρίσκομαι.

Εάν ήξερα ότι αυτά ‘δεν παίζουν’ όταν καλύπτομαι τότε τίποτε δεν θα σταμάταγε τον αντίπαλο από το να εκτελέσει μια κίνηση του στυλ slicing the pie, ή απλά να προχώραγε προς την θέση μου κοιτώντας συνεχώς μέσα από τα σκοπευτικά του, οπού εγώ για να απωθήσω θα έπρεπε να σπάσω την κάλυψή μου και στα δευτερόλεπτα που θα χρειαζόμουν για να βρω τον στόχο μου, ο αντίπαλος θα είχε ήδη τραβήξει την σκανδάλη του. Γιατί δηλαδή ο αμυνόμενος να μην μπορεί να βγάλει μόνο το όπλο του και να ΨΕΚΑΣΕΙ (ναι, καλά ακούσατε, είπα να ΨΕΚΑΣΕΙ) κάποιον που ξέρει de facto ότι 1) είναι αντίπαλος και 2) έρχεται από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση;

Το ξέρω οτί μακρηγορώ, αλλά καλώς ή κακώς αυτή είναι η θέση μου. Είμαι πάντως έτοιμος να δεχτώ οτιδήποτε συμφωνηθεί και εδώ αλλά και ομόφωνα πριν από οποιοδήποτε παιχνίδι. Κάπου εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το γεγονός ότι κάποιος που επιλέγει να παίξει σε απόλυτες milsim καταστάσεις, χωρίς high-caps, θέλω να πιστεύω ότι ξέρει ότι ορισμένοι αναπόφευκτα θα κυκλοφορούν μόνο με high-caps, έχοντας αυτομάτως πολλαπλάσιες BBs. Εγώ πάντως έτσι είμαι. Τρέχω γύρω-γύρω με low-caps, ξέροντας ότι το reloading χωρίς να αλλάζεις γεμιστήρα είναι προνόμιο άλλων και όχι δικό μου. Ποτέ δεν θα απαιτούσα από τους άλλους να χώσουν low-caps επειδή εγώ και κάτι άλλοι γουστάρουμε να παίζουμε έτσι. Το ξέρω ότι δεν ειπώθηκε ευθέως κάτι τέτοιο, απλά για άλλη μια φορά, ξεκαθαρίζω την θέση μου.

Κλείνοντας, αν δεν κάλυψα το θέμα της ασφάλειας πλήρως και υπάρχει κάτι που ξέχασα και τέθηκε είτε σε αυτό το post ή το προηγούμενο, παρακαλώ να μου το θυμίσετε.

Πάντα φιλικά!

Image
Coping with life, one day at a time...
Now available in Multicam

Profile ICQ WWW
Pilgrim
Pilgrim

theon wrote:
πες και στον Punisher να φέρει ένα airsoft cornershot ,απο εκεί που θα πάει, και θα γίνει της..Χεβρώνας το κάγκελο!! :D :D :D

Μήπως εννοείς αυτό?

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Και όπως είπε και ο συνάδελφος entryman στο 2ο event...αυτό το έχω για "εκεί" και το φιλούσε... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

JOIN NOW THE LASD SEB!

Profile E-mail
Warrior
Warrior

Φίλε federal ο κανόνας για εμένα υπάρχει για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα speedball τακτικών αφενός (παράδειγμα: αμολάω bbs στην τύχη και ότι κάτσει σε όποιον κάτσει και όπως κάτσει αρκεί να βγώ από την γωνία και εδώ βοηθάει κατά πολύ ο hi-cap) και σε επίπεδο ασφάλειας αφετέρου να μη σου κουμπώσει κάποιος εξ' επαφής bbs -πχ σε εκκαθάριση δωματίου- επειδή θα έχει το δικαίωμα να ψεκάσει πρώτα τον χώρο που μπαίνει και μετά να τσεκάρει.

Νομίζω ότι ως προς τα παραπάνω η ανάγκη του συγκεκριμένου κανόνα είναι υπαρκτή (αν και όχι απαραίτητα από όλους αποδεκτή... :roll: ).

Τώρα το κατά πόσο θα πρέπει να είμαστε ελαστικοί για κάποιες περιπτώσεις νομίζω ότι είναι κάτι που θα βγεί στην πορεία –και προσωπικά μιλάω για ελαστικότητα κυρίως για αμυντικές κινήσεις όπου θα έχει προηγηθεί επαφή οπότε θα υπάρχει και η επίγνωση του που είναι ποιος.

Τα πρέπει και τα δεν πρέπει νομίζω θα μπορέσουμε να τα οριοθετήσουμε σε βάθος χρόνου καλύτερα (Bobkid, κάτι άκουσα για βιντεάκι στο άμεσο μέλλον…!!?)

Φιλικά,
Σπύρος

Image

Profile WWW
User
User

Federal wrote:
Έχω ψηφίσει ΝΑΙ εδώ και καιρό χωρίς να το αιτιολογήσω γραπτώς, γιατί απλούστατα πιστεύω ότι δεν θα έπρεπε καν να τίθεται θέμα κατά πόσον κάποιος χτυπήθηκε από τυφλή βολή, βολή από τυφλό, ή/και βολή από τύπο με τηλεκατευθυνόμενα ΒΒs.

ΟΚ, ίσως τα δύο τελευταία σενάρια να μην υφίστανται (ακόμα) αλλά το γεγονός παραμένει ότι κάποιος χτυπήθηκε από BBs μέσα σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον στο οποίο δεν κυκλοφορούν άσχετοι με το άθλημα, οπότε παραδείγματος χάρην, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχεις κάτι άλλο εκτός από παίκτη. Τώρα, αν τον πετύχεις στο κεφάλι και του βγάλεις κάνα δόντι, προσωπικά πάλι πιστεύω ότι δεν θα φταις εσύ (ο ‘τυφλός airsoft-ας’) αλλά αυτός (ο νυν φαφούτης) που έπαιζε χωρίς πλήρη κάλυψη προσώπου.

Και αυτά δεν τα λέω από την άνεση της πτυσσόμενης καρέκλας μου. Κάναμε ένα παιχνιδάκι στην κερατέα πριν πολλά φεγγάρια, όπου μου ήρθε ένα BB στο δόντι από ένα Μ16 στα ~ πέντε (5) μέτρα. Φόραγα μόνο goggles και ένα boonie hat. Εκείνη την μέρα, σε όσους το ανέφερα, είπα επίσης (verbatim) ότι αν ποτέ χάσω δόντι, μάτι, ή κάτι τέτοιο, δεν θα έχω πρόβλημα με κανέναν, θα σφίξω τα χέρια όλων, και απλά θα αποχωρίσω… Τελικά δεν το ‘χασα το δόντι, γιατί ήμουν απλά ΚΩΛΟΦΑΡΔΟΣ. Αλλά άμα το έχανα, γιατί θα έπρεπε να φταίει αυτός που με χτύπησε; Η βολή δεν ήταν τυφλή. Ήταν συστημένη express με το όνομά μου πάνω της.

Αφήνοντας τα περί ασφάλειας (ζωής, αυτοκινήτου, κλπ), στο μυαλό μου εμφανίζονται άλλα σενάρια του παρελθόντος (και ίσως του μέλλοντος) οπού βρίσκομαι καθηλωμένος, αλλά υπό κάλυψη, και ξέρω ότι μπορώ να βγάλω σε οποιαδήποτε στιγμή το AEG, το πιστόλι ή την χειροβομβίδα, οποιοδήποτε από τα οποία μπορώ να χρησιμοποιήσω για να εξισορροπήσω την αρχικώς δυσμενή θέση στην οποία βρίσκομαι.

Εάν ήξερα ότι αυτά ‘δεν παίζουν’ όταν καλύπτομαι τότε τίποτε δεν θα σταμάταγε τον αντίπαλο από το να εκτελέσει μια κίνηση του στυλ slicing the pie, ή απλά να προχώραγε προς την θέση μου κοιτώντας συνεχώς μέσα από τα σκοπευτικά του, οπού εγώ για να απωθήσω θα έπρεπε να σπάσω την κάλυψή μου και στα δευτερόλεπτα που θα χρειαζόμουν για να βρω τον στόχο μου, ο αντίπαλος θα είχε ήδη τραβήξει την σκανδάλη του. Γιατί δηλαδή ο αμυνόμενος να μην μπορεί να βγάλει μόνο το όπλο του και να ΨΕΚΑΣΕΙ (ναι, καλά ακούσατε, είπα να ΨΕΚΑΣΕΙ) κάποιον που ξέρει de facto ότι 1) είναι αντίπαλος και 2) έρχεται από μια συγκεκριμένη κατεύθυνση;

Το ξέρω οτί μακρηγορώ, αλλά καλώς ή κακώς αυτή είναι η θέση μου. Είμαι πάντως έτοιμος να δεχτώ οτιδήποτε συμφωνηθεί και εδώ αλλά και ομόφωνα πριν από οποιοδήποτε παιχνίδι. Κάπου εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι το γεγονός ότι κάποιος που επιλέγει να παίξει σε απόλυτες milsim καταστάσεις, χωρίς high-caps, θέλω να πιστεύω ότι ξέρει ότι ορισμένοι αναπόφευκτα θα κυκλοφορούν μόνο με high-caps, έχοντας αυτομάτως πολλαπλάσιες BBs. Εγώ πάντως έτσι είμαι. Τρέχω γύρω-γύρω με low-caps, ξέροντας ότι το reloading χωρίς να αλλάζεις γεμιστήρα είναι προνόμιο άλλων και όχι δικό μου. Ποτέ δεν θα απαιτούσα από τους άλλους να χώσουν low-caps επειδή εγώ και κάτι άλλοι γουστάρουμε να παίζουμε έτσι. Το ξέρω ότι δεν ειπώθηκε ευθέως κάτι τέτοιο, απλά για άλλη μια φορά, ξεκαθαρίζω την θέση μου.

Κλείνοντας, αν δεν κάλυψα το θέμα της ασφάλειας πλήρως και υπάρχει κάτι που ξέχασα και τέθηκε είτε σε αυτό το post ή το προηγούμενο, παρακαλώ να μου το θυμίσετε.

Πάντα φιλικά!
paidia egw prwsopika deinw 10' se afthn thn apopsh kai pisteyw oti ekfrazei se genikes grames tous "ypermaxous" twn tyflwn volwn.pantws apoti vlepw kai oi dyo thewries exoun "dynata" epeixeirhmata opote h kalph einai h monh endedeigmenh lysh.pshfisa yper alla opio kai einai to apotelesma tha yparxei sevasmos kai efarmogh tou sthn praksh

Profile
Silent Death
Silent Death

deadlock wrote:
(Bobkid, κάτι άκουσα για βιντεάκι στο άμεσο μέλλον…!!?)

Καλά άκουσες ;) θα χρειαστώ όμως την βοήθεια μερικών "παλαίμαχων" για... shooting! (γύρισμα εννοώ, όχι πιστολίδι! :lol: )

Image
Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους...Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!

Profile E-mail
Moderator
Moderator

Φίλε deadlock, καταλαβαίνω απολύτως το σκεπτικό σου. Πιστεύω όμως - χωρίς να είμαι αναγκαστικά υπέρμαχος αυτών των τακτικών - ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να καθαρίσει ένα δωμάτιο με αυτό τον τρόπο. Γιατί; Διότι όποιος το κάνει, ξέρει πολύ καλά ότι μπαίνοντας σε ένα χώρο με τουλάχιστον έναν ταμπουρωμένο αντίπαλο, δεν έχει ιδιαίτερες ελπίδες ενάντια ορισμένων που περιμένουν κάποιον να περάσει το κατώφλι του εκάστοτε δωματίου για να του την μπουμπουνίσουν. Απλά πράγματα.

Αν ο φόβος μας είναι να μην φάμε το ΒΒ σε κοντινές αποστάσεις, τότε η συζήτηση αλλάζει εντελώς. Τι διαφορά θα είχε δηλαδή αν κάποιος έριχνε σε κάποιον άλλον ‘τυφλά’ και τον πετύχαινε, από το να του ρίξει βλέποντάς τον; Το ανωτέρω παράδειγμα που έφερα περί κερατέας δεν ήταν τυχαίο, καθώς το κατέθεσα ως απόδειξη του ότι ακόμα και αν ο άλλος σε αντιμετωπίσει πρόσωπο-με-πρόσωπο, ΠΑΝΤΑ υπάρχει η περίπτωση να την φας στα μούτρα. Τι να κάνουμε δηλαδή; Τα ΒΒs είναι μπάλες και γυρίζουν. Ειδικά σε περιπτώσεις που κάποιος έχει μόνο το κεφάλι του ακάλυπτο, οι πιθανότητες να χτυπηθεί στο πρόσωπο αυξάνονται γεωμετρικά.

Κάτι που δεν ειπώθηκε-ξεκαθαρίστηκε καθ’όλη την διάρκεια των δύο polls, είναι ότι το όπλο του καθενός είναι legitimate στοχος. Αν κάποιος δηλαδή το βγάλει (μην ακούσω κανέναν να ρωτάει ‘ποιο;’ :P) από κάποια γωνία και δεχτεί βολή πάνω σε αυτό, τότε είναι έξω (όχι μόνο το όπλο… αλλά και ο ιδιοκτήτης). Ελπίζω όλοι να ξέρουμε αυτό τον κανόνα και να συμφωνούμε.

Αυτά τα.. ολίγα.

Α, κάτι εικάστηκε περί τακτικών του στυλ ‘καθαρίζω κάθε δωμάτιο, χωλ, στάβλο, αποθήκη με τυφλές ριπές’. Κοιτάχτε να δείτε. Πρώτον, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ και δεύτερον, αν κάποιος το κάνει, πιστεύω ότι θα συνειδητοποιήσει αρκετά γρήγορα ότι όλοι ακούνε που είναι κάθε 30 δευτερόλεπτα, τα ΒΒs του τελειώνουν σε 3μιση με 4 λεπτά, η μπαταρία του αδειάζει στο 15λεπτο, και σύμφωνα με τους κατά τα άλλα ακριβέστατους υπολογισμούς μου, θα χρειαστεί νέο μοτέρ σε λιγότερο από έναν μήνα.

Δεδομένου αυτού, δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας…

Image
Coping with life, one day at a time...
Now available in Multicam

Profile ICQ WWW
Silent Death
Silent Death

Να με συγχωρείτε αν κάνω λάθος αλλα νομίζω ότι σε μια τέτοια περίπτωση που να χτυπηθεί το xψ aeg ΜΟΝΟ τότε θεωρείτε το aeg εκτος φάση παιχνιδιού και ο παίχτης συνεχίζει με ότι άλλο έχει μαζί του :?

Eίτε είναι πιστολέτο η φυσοκαλαμο κάτι ,αν δεν έχει κάτι να συνεχίσει μπορεί άνετα να παραδοθεί, δεν είναι ντροπή "επιβίωση" είναι :)

Απο την μέρα, που κάποιος ασχολείται επαγγελματικά-οικονομικά με ένα hobby, αυτό παύει να είναι hobby και γίνετε βιοποριστική ασχολία-εργασία-κονόμα... με ότι αυτό συνεπάγεται...........για όσους παραμένουν χομπίστες

Profile E-mail WWW
Silent Death
Silent Death

dulas wrote:
Να με συγχωρείτε αν κάνω λάθος αλλα νομίζω ότι σε μια τέτοια περίπτωση που να χτυπηθεί το xψ aeg ΜΟΝΟ τότε θεωρείτε το aeg εκτος φάση παιχνιδιού και ο παίχτης συνεχίζει με ότι άλλο έχει μαζί του :?

Eίτε είναι πιστολέτο η φυσοκαλαμο κάτι ,αν δεν έχει κάτι να συνεχίσει μπορεί άνετα να παραδοθεί, δεν είναι ντροπή "επιβίωση" είναι :)

Ο κανόνας αυτός δεν ισχύει από όσο ξέρω στο εξωτερικό. Αν χτυπηθεί οποιοδήποτε αντικείμενο του παίχτη (όπλο, ρούχο, καπέλο, σώβρακο κλπ), ο παίχτης βγαίνει.

Αυτό που κάνουμε εμείς για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το παιχνίδι, είναι αν χτυπηθεί ένα όπλο και ΜΟΝΟ εφόσον υπάρχει 2ο όπλο, τότε μπορεί να συνεχίσει ο παίχτης. Αν δεν έχει άλλο όπλο ΄θεωρείται νεκρός και βγαίνει από το παιχνίδι. Έχω ακούσει διάφορα, όπως το ότι δεν βγαίνει αλλά μπορεί να παίξει με "μπαμ" ( :shock: ) ή να χρησιμοποιηθεί για ασπίδα ( :roll: ) ή αντιπερισπασμός ώστε να μπερδέψει τον εχθρό ( :!: :shock: :lol: ).

Το να πετυχαίνει κάποιος το όπλο που κρατάς είναι το ίδιο όπως όταν τελειώνουν τα πυρομαχικά. Δεν έχεις άλλο όπλο!?! Ε, γειά σας! Τα λέμε στον έπόμενο γύρο (με μπόλικο κρεμμύδι). Εννοείται ότι αν σε πετύχει BB σε όπλο που υπάρχει στην θήκη και όχι στο χέρι, βγαίνεις έξω. Και μην ακούσω ότι βγαίνει έξω μόνο εκείνο το όπλο γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να βγαίνουν και vests, κράνη, έξαρτήσεις, σπορτέξ, κορδόνια, ζαρτιέρες... :P

Image
Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους...Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!

Profile E-mail
User
User

Καλησπέρα στην Νότια παρέα :)

Θα ήθελα να διατυπώσω μία θέση, χωρίς να έχω ψηφίσει φυσικά μιας που είμαι απο Β. Ελλάδα.

Έχω δει σε βιντεάκι airsoft ακριβώς αυτό που συζητάτε. Τύπος με Μ249 το έβγαλε απο μια γωνία, και ψέκασε 2500 ββ μέσα σε ένα 2λεπτο κρατώντας το όπλο υπο γωνία στον αέρα ουσιαστικά.

Να ρωτήσω το εξής. Ξέρετε ποσο ζυγίζει ενα Μ249 και πόση ώση και ανάκρουση έχει ανα βολή? Πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να κρατήσετε ένα ΑΛΛΗΘΙΝΟ Μ149 στον αέρα υπο γωνία για 2 λεπτά? Και ακόμη περισσότερο να ρίξετε με αυτό χωρίς να σας φύγει απο τα χέρια η να σας σπάσει κάποιο κόκαλο?

Και αντε το Μ249 είναι ενα ΖΩΟ 10 κιλά. Το Μ16 ή το Μ4 σε ανακρουστική συμπεριφορά πιστέυετε είναι πιό καλα? :P

Εφόσον το Airsoft είναι εξ'αρχής ένα mil-sim παιχνίδι, και εφόσον τα παραπάνω δεν μπορούν να γίνουν στην πραγματικότητα, παρά μόνο απο κανένα Scrorpion, Uzi, MP5K ή πιστόλι, γιατί να τα κάνουμε εμείς? Και μιλάω μόνο αυτη τη στιγμή απο άποψη αληθοφάνειας, δεν κάνω καν τον κόπο να πάω σε θέματα ασφαλείας.

Απλά ήθελα να εκφράσω την άποψή μου.
Να περνάτε καλά.

-= Black Watch - Team Leader =-
(Celer - Silens - Mortalis)
H.A.C.T. -= http://www.hact.eu =-

Image

Profile YIM WWW
Silent Death
Silent Death

BoBKiD wrote:
Αυτό που κάνουμε εμείς για να έχει περισσότερο ενδιαφέρον το παιχνίδι, είναι αν χτυπηθεί ένα όπλο και ΜΟΝΟ εφόσον υπάρχει 2ο όπλο, τότε μπορεί να συνεχίσει ο παίχτης. Αν δεν έχει άλλο όπλο ΄θεωρείται νεκρός και βγαίνει από το παιχνίδι. Έχω ακούσει διάφορα, όπως το ότι δεν βγαίνει αλλά μπορεί να παίξει με "μπαμ" ( :shock: ) ή να χρησιμοποιηθεί για ασπίδα ( :roll: ) ή αντιπερισπασμός ώστε να μπερδέψει τον εχθρό ( :!: :shock: :lol: ).

Το να πετυχαίνει κάποιος το όπλο που κρατάς είναι το ίδιο όπως όταν τελειώνουν τα πυρομαχικά. Δεν έχεις άλλο όπλο!?! Ε, γειά σας! Τα λέμε στον έπόμενο γύρο (με μπόλικο κρεμμύδι). Εννοείται ότι αν σε πετύχει BB σε όπλο που υπάρχει στην θήκη και όχι στο χέρι, βγαίνεις έξω. Και μην ακούσω ότι βγαίνει έξω μόνο εκείνο το όπλο γιατί σε λίγο θα αρχίσουν να βγαίνουν και vests, κράνη, έξαρτήσεις, σπορτέξ, κορδόνια, ζαρτιέρες... :P

Το συμπλήρωσες και κάλυψες απόλυτα αυτό που εννοούσα :D

Απο την μέρα, που κάποιος ασχολείται επαγγελματικά-οικονομικά με ένα hobby, αυτό παύει να είναι hobby και γίνετε βιοποριστική ασχολία-εργασία-κονόμα... με ότι αυτό συνεπάγεται...........για όσους παραμένουν χομπίστες

Profile E-mail WWW
Pilgrim
Pilgrim

Polu swstos o Paladin! Ante giati mas exete faei oloi oi milsim-ades les kai to paixnidi tha xasei to endiaferon tou xwris blind shots...

Kon

Image

Profile
Moderator
Moderator

Έχω την εντύπωση πως λίγο-πολύ τα αποτελέσματα είναι πλέον ελάχιστα πιο σταθερά και η πλειοψηφία (αν και όχι η συντριπτική) ψηφίζει ΟΧΙ.

Σκοπός μου (και μιλώντας προσωπικά) δεν ήταν να πολωθούμε αλλά να λύσουμε μια για πάντα το επίμαχο θέμα έτσι ώστε να μην υπάρξουν ξανά σχετικές παρεξηγήσεις στα πεδία της τιμής. Παρόλαυτά, από αυτά που διαβάζω προκύπτει κάτι που ίσως συνοψίζεται στα γραφόμενα του Deadlock:

deadlock wrote:
Νομίζω ότι ως προς τα παραπάνω η ανάγκη του συγκεκριμένου κανόνα είναι υπαρκτή (αν και όχι απαραίτητα από όλους αποδεκτή... :roll: ).

Τώρα το κατά πόσο θα πρέπει να είμαστε ελαστικοί για κάποιες περιπτώσεις νομίζω ότι είναι κάτι που θα βγεί στην πορεία –και προσωπικά μιλάω για ελαστικότητα κυρίως για αμυντικές κινήσεις όπου θα έχει προηγηθεί επαφή οπότε θα υπάρχει και η επίγνωση του που είναι ποιος.

Τα πρέπει και τα δεν πρέπει νομίζω θα μπορέσουμε να τα οριοθετήσουμε σε βάθος χρόνου καλύτερα

Χωρίς να δώσουμε συνέχεια με ξεχωριστό poll για κάτι τέτοιο :lol: ...

... θα συμφωνούσατε σε μια τέτοια εξαίρεση μόνο κατά την άμυνα;

Angel -Fallout Rangers

"We like punk, you know what I mean, right?"
_ Kim Gordon (Sonic Youth)

Image

Profile E-mail WWW
Pilgrim
Pilgrim

Θα συμφωνήσω εν μέρει ,δηλαδή μόνο όταν βρισκόμαστε σε άμυνα και έχουμε καθηλωθεί και τότε αποφασίσουμε να απαγκιστρωθούμε και να το παίξουμε κορώνα γ..αμματα :D αλλιώς αν κάποιος επιθυμεί πολύ απλά παραδίνεται.προσωπικά προτιμώ να παραδοθώ, απο το να βγάλω το κεφάλι και να αποκτήσω μακιγιάζ για μερικές μέρες :( και συζυγική μουρμούρα για αρκετές εβδομάδες.Βέβαια την ανωτέρω πράξη ουδόλως θα την σκεφτόμουν εκτός airsoft.
ΘΑΡΣΕΙΝ ΧΡΗ! :D :D

Ανδρών επιφανών,πάσα Γη,τάφος!

Profile E-mail
Moderator
Moderator

Δεν βλέπω να έχει αλλάξει τίποτα τις τελευταίες ημέρες και έτσι το ΟΧΙ στις τυφλές βολές κατοχυρώθηκε!

Το μόνο που μένει στην κρίση μας τώρα είναι η εξαίρεση του νέου μας κανόνα σε καταστάσεις άμυνας, όπως γράψατε οι περισσότεροι (ακόμα και αυτοί που ψήφισαν "όχι"). Ας το συμφωνήσουμε από κοντά, τι λέτε;

Ευχαριστώ ΑΠΑΝΤΕΣ που έλαβαν μέρος σε αυτή την συζήτηση και ελπίζω οτι στο μέλλον το poll αυτό να λύσει όλα τα σχετικά προβληματάκια που προέκυπταν.

Angel -Fallout Rangers

"We like punk, you know what I mean, right?"
_ Kim Gordon (Sonic Youth)

Image

Profile E-mail WWW
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 45 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3