Hellas Airsoft Hellas Airsoft  
It is currently Thu Sep 09, 2010 21:53

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 45 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
B' ΓΥΡΟΣ "Τυφλές" βολές, ΑΤΤΙΚΗ μόνο. 

"Τυφλές" βολές, ναι ή όχι;
ΝΑΙ 43%  43%  [ 10 ]
ΟΧΙ 57%  57%  [ 13 ]
Total votes : 23

B' ΓΥΡΟΣ "Τυφλές" βολές, ΑΤΤΙΚΗ μόνο. 
Author Message
Moderator
Moderator

Post B' ΓΥΡΟΣ "Τυφλές" βολές, ΑΤΤΙΚΗ μόνο.
Mon Jun 02, 2008 17:52

Παρακαλούνται να συμμετάσχουν ΜΟΝΟ οι ενεργοί παίκτες τις ευρύτερης περιοχής των Αθηνών μιας και πρέπει να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα. Αν ενδιαφέρεστε για σχετικές αποφάσεις παιχνιδιών σε άλλες περιοχές, μπορείτε ελεύθερα να ξεκινήσετε αντίστοιχες ψηφοφορίες στα σχετικά τμήματα του φόρουμ. Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Παρακαλώ σημειώστε ότι για ειδικά παιχνίδια και event τον τελευταίο λόγο θα έχει πάντα η διοργάνωση.

Δεύτερος γύρος ψηφοφορίας λοιπόν για το επίμαχο θέμα. To poll αυτό θα κλείσει πιο σύντομα μιας και οι απόψεις έχουν ήδη συζητηθεί στο προηγούμενο σχετικό topic. Προλάβετε :lol:

Angel -Fallout Rangers

"We like punk, you know what I mean, right?"
_ Kim Gordon (Sonic Youth)

Image

Profile E-mail WWW
Stuntman
Stuntman

Η γνώμη μου είναι γνωστή, όχι.

Σε καμία οργανωμένη κοινότητα δεν επιτρέπονται. Και για να μην το κουράζουμε, τυφλές βολές εννοούμε τις βολές στυλ "είμαι δίπλα στην πόρτα και ψεκάζω τον διάδρομο χωρίς να βλέπω". Τα υπόλοιπα λύνονται στο παιχνίδι.

NUMQUAM FIDELIS
ARMALITES LEAD THE WAY? WELL, 100 MILLION AKs SAY OTHERWISE
http://redvaszi.blogspot.com/
الله أَكْبَر

MILSIM Airsoft my ass...

Profile E-mail WWW
Pilgrim
Pilgrim

Post NAI!
Tue Jun 03, 2008 00:55

Δαγκωτό ΝΑΙ! Μου αρέσει να ιδρώνω για να βγάλω το "ψωμί" μου... 8)

Image

JOIN NOW THE LASD SEB!

Profile E-mail
Silent Death
Silent Death

ΝΑΙ γιατί όσο υπάρχουν εξαιρέσεις, τόσο περισσότερο θα τις εκμεταλλεύονται κάποιοι.

Let's keep it simple. You got shot? You're out!

Image
Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους...Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!

Profile E-mail
Stuntman
Stuntman

@ Big Pun,

θα ιδρώσεις μόνο αν προσπαθήσεις να ξετρυπώσεις τον οχτρό από την τρύπα του ή αν έλιχθείς να ξεφύγεις από εκεί που σε έχουν στριμώξει...Το να βγάλεις το χέρι σου και να πυροβολήσεις στα τυφλά είναι ο εύκολος τρόπος.

@ Bob,

να ποστάρω ένα poll για υποχρεωτική χρήση full face protection σε CQB? Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε ποίος θα έπαιζε καλοκαιριάτικα με μάσκα κλειστή και περικεφαλαία για να γλυτώσει από τις μπίλιες που έρχονται από το πουθενά χωρίς ο shooter να έχει οπτική επαφή με τον "πυροβολημένο" :lol: :lol: :lol:

Θεωρώ πως το συγκεκριμένο ζήτημα είναι στα πλαίσια των βασικών κανόνων ασφαλείας όπως τα: το δαχτυλάκι μας έξω από την σκανδάλη όταν δεν σκοπεύουμε να την πιέσουμε, η ασφάλεια στο όπλο όταν είμαστε στο safe house, έχουμε οπτική επαφή με τον στόχο μας ανά πάσα στιγμή, δεν τρώμε φασόλια πριν το παιχνίδι, κτλ :shock: :lol: :lol:

NUMQUAM FIDELIS
الله أَكْبَر

MILSIM Airsoft my ass...

Profile E-mail WWW
Gun Slinger
Gun Slinger

Εγω και παλι θα πω ΟΧΙ
Δεν ξερω εαν στο τελευταιο μας παιχνιδι επιτρεποντουσαν η οχι...αλλα το παιχνιδι κυλησε ομαλα (εκτος απο εκει που ανεφερθηκε ο spaniard και οπου δεν ημουν παρον και δεν μπορω να εκφερω αποψη!)

Πρεπει να απογοευονται οι τυφλες βολες οπως ανεφερει ο Vasni (βγαζω κανη και γαζωνω κτλ)
Επισης το πιο βασικο να απαγορευτει ο παιχτης να επικαλειται κατα τη διαρκεια του παιχνιδιου τυφλη βολη... Σε περιπτωση που χτυπηθηκε αλλα πιστευει πως ο αντιπαλος εβαλε στα τυφλα να βγαινει και αν θελει να το συζητα μετα το περας του παιχνιδιου.

Πιστευω το παιχνιδι βασιζεται στο fair play καθως και στην ειληκρεινια των παιχτων!

it doesn't matter who wins... but how the game is played!

Profile
Pilgrim
Pilgrim

Vaszi bacsi wrote:
@ Big Pun,

θα ιδρώσεις μόνο αν προσπαθήσεις να ξετρυπώσεις τον οχτρό από την τρύπα του ή αν έλιχθείς να ξεφύγεις από εκεί που σε έχουν στριμώξει...Το να βγάλεις το χέρι σου και να πυροβολήσεις στα τυφλά είναι ο εύκολος τρόπος.

Πάντος εγώ μια φορά HUNGARIAN STALLION ό,τι και να κάνει ο άλλος θα τον "ξετρυπώσω" και το έχω αποδείξει στο πεδίο περίτρανα...so be my guest BITCHES! :lol:

Image

JOIN NOW THE LASD SEB!

Profile E-mail
Silent Death
Silent Death

@ Uncle Bill,

επαναλαμβάνω:

Το θέμα δεν είναι αν είναι τακτικό ή όχι το να βγάλει κάποιος το όπλο πίσω από μια γωνία και να ρίξει στα τυφλά. Ο μόνος λόγος που δικαιολογώ κάτι τέτοιο είναι ΜΟΝΟ όταν δεν υπάρχει άλλη έξοδος διαφυγής. Το θέμα είναι να μην υπάρχουν περιττοί κανόνες στους οποίους θα βασιστεί κάποιος για να "κλέψει".

Αν θες να φτιάξεις poll για full face protection κάνε το, δεν έχω κανένα πρόβλημα, μιας και το τί φοράει ο καθένας είναι καθαρά έπιλογή του. Ας φορέσει και full plate πανοπλία, δεν έχω πρόβλημα, αυτός θα σκάσει από την ζέστη. Άλλο το πώς παίζεται το παιχνίδι, και άλλο το τί πρέπει να φοράει ο καθένας για την προστασία του.

Αυτό που λες, ότι έχουμε οπτική επαφή με τον στόχο μας ανά πάσα στιγμή, είναι το ίδιο σχετικό με το ότι δεν τρώμε φασόλια πριν το παιχνίδι. Σε λίγο θα ακούσω και ότι αν πετάξω χειροβομβίδα, θα πρέπει να σκοπεύσω με το μάτι, να την πετάξω και να κάτσω εκεί να κοιτάω τον αντίπαλο μέχρι να σκάσει. :shock:

...οπότε και οι χειροβομβίδες μπαίνουν στην κατηγορία των τυφλών βολών. Τις ρίχνεις από μια γωνία, και όποιον πάρει ο χάρος! :lol:

Image
Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους...Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!

Profile E-mail
Silent Death
Silent Death

Ναι στις τυφλές βολές,

Πιστεύω οτι και εγώ και ο Bobkid έχουμε εκφράσει τις γνώμες μας με μεγάλη έκταση.

@ my dear friend Vasci: Once again, αφού η κοινότητα δεν υποφέρει απο το φαινόμενο του να βγάζει ο κόσμος την κάννη και να ψεκάζει, τι κόλημα είναι αυτό με αυτή τη φοβία συγκεκριμένα?

Σας επιστώ ξανά την προσοχή, όλοι όσοι είναι εναντίων των τυφλών βολών φέρνουν στη συζήτηση και κάποιον δευτερεύοντα διευκρινιστικό κανόνα για να στηρίξουν την άποψη τους.

Δεν τα χρειαζόμαστε όλα αυτά.

Ναι - στις - τυ-φλές -βο-λές, οε οε οε, τυφλές βολές για πρόεδρος, οε, οε οε, ολε, ολε ολε,

Τα χαιρετίσματα μου σε όλους.

:wink:

Spaniard

Who Dares Wins
Hell Reckies Airsoft Team

Profile E-mail WWW
Pilgrim
Pilgrim

Ψηφισα οχι.Υπο την εννοια οτι δεν ''καθαριζω'' δωματια και σκαλες ,

βγαζοντας την κανη και ''γαζωνοντας'' στα τυφλα,ΑΛΛΑ

στην προσπαθεια απεμπλοκης οπως προαναφερθηκε ειναι κατι

λογικο.

ΝΑΙ σαν λειτουργια αμυνας,ΟΧΙ σαν μεσο επιθεσης και γενικοτερα

τακτικης.

''TIMH KAI ΔΟΞΑ''

http://hellreckies.com/index_gr.htm

Profile
Warrior
Warrior

entryman wrote:
Ψηφισα οχι.Υπο την εννοια οτι δεν ''καθαριζω'' δωματια και σκαλες ,

βγαζοντας την κανη και ''γαζωνοντας'' στα τυφλα,ΑΛΛΑ

στην προσπαθεια απεμπλοκης οπως προαναφερθηκε ειναι κατι

λογικο.

ΝΑΙ σαν λειτουργια αμυνας,ΟΧΙ σαν μεσο επιθεσης και γενικοτερα

τακτικης.

Ακριβώς έτσι, αλλά είναι η γραμμή που χωρίζει πως αντιλαμβάνεται ο καθείς την τυφλή βολή. Για αυτό λοιπόν, ΝΑΙ από εμένα σαν λειτουργία άμυνας.

Θυμάμαι τον Spaniard να βγάζει κεφάλι στο διάδρομο και να γαζώνει, χωρίς να προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα. Δεν το θεώρησα τυφλή βολή.

Profile
Stuntman
Stuntman

Πάμε πάλι…

Για ποιο λόγο η κοινότητα αγχώνεται για το πώς ο κόσμος θα βρει τρόπους να κλέψει? Αν ο οποιοσδήποτε παίκτης ψάχνεται να κλέψει, η πόρτα είναι εκεί στα δεξιά, δίπλα στις σκάλες…Προσωπικά αρνούμαι να μπω στην λογική…Το airsoft είναι παιχνίδι τιμής.

Bob, προφανώς ο καθένας επιλέγει το επίπεδο της ασφάλειας που θέλει να παρέχει ο ίδιος στον εαυτό του. Αλλά αν επιτρέπονται όλες οι βολές από παντού τότε εγείρω ζήτημα υποχρεωτικής full face προστασίας!!!!!!!!!

Οι χειροβομβίδες δεν εκτοξεύουν ΒΒ με 350 FPS και τα «μπιλάκια» που έχουν μέσα είναι σαν ρεβίθια και μαλακά τα οποία γίνονται σκόνη ακίνδυνη σε σχέση με τα συμπαγή ΒΒ.

Spaniard, οι απαντήσεις αυτών που ψηφίζουν όχι προφανώς δεν έχουν μόνο έναν επιχείρημα και πολύ σωστά. Κάθε άποψη επιβάλλεται να έχει μια επιχειρηματολογία από πίσω η οποία θα πρέπει να έχει στιβαρές βάσεις. Το γεγονός πως δεν είχαμε μέχρι πρότινος ζήτημα για τις τυφλές βολές, ήταν γιατί μέχρι πρότινος δεν επιτρεπόντουσαν…

Στην τελική, εγώ θα ξαναρωτήσω. Σε ολόκληρο τον υπόλοιπο κόσμο που δεν επιτρέπονται, είναι αδ**φές που δεν αντέχουν τον πόνο από ένα ΒΒ και εμείς είμαστε τα υπερκομάντα που δεν μασάμε μία? (εκτός από βιοδιασπώμενα ΒΒ με γεύση πεπόνι με προσούτο…)

NUMQUAM FIDELIS
الله أَكْبَر

MILSIM Airsoft my ass...

Profile E-mail WWW
Silent Death
Silent Death

Αφού διάβασα ξανά και ξανά τις άποψης στο πρώτο γύρο ψηφοφορίας και συνεχίζοντας στο δεύτερο μέρος, η άποψη μου παραμένει σταθερή! ΌΧΙ Smile

Τόσα χρονια παίζουμε και τις τυφλές βολές τις αποφεύγαμε όσο μπορούσαμε με αποτέλεσμα να κυλάει το παιχνίδι μια χαρά και χωρίς παρατράγουδα ποιος ο λόγος να το αλλάξουμε τώρα Question

Γιατί με το να επιτραπεί αυτό, τη πιο απλό από το να γίνετε ΌΛΟΣ ο χώρος εκκαθάριση στα τυφλά σε ΌΛΗ τη διάρκεια ενός παιχνιδιού.

Και θα έχει και δίκιο ο οποιος το κάνει αυτό γιατί πολύ απλά θα ισχύει σαν κανόνας Confused Και εγώ από τη μεριά μου και ο κάθε ένας παίχτης πιστεύω από τη στιγμή που θα δει γιατί είμαι σίγουρος ότι θα γίνει τέτοια χρήση των τυφλών βολών αργά η γρήγορα θα το εφαρμόσουμε όλοι,(ένα πουλάκι με ενημέρωσε ότι είδη γίνετε χρήση τέτοιας τεχνικής)και λογικό είναι από τη στιγμή που ο μονος τρόπος να προλάβεις το παιχνίδι του κάθε χρηστη να σε ψεκάζει bbs θα είναι να προλάβεις να τον παίξεις ομοια και εσύ, δηλαδή με ψεκαστήρα και ότι γίνει!

Αν φτάσουμε σε αυτό το σημείο μετά τη θα κάνουμε; ψηφοφορία να το καταργήσουμε το κανόνα;

Γιατί μετά από κάτι τέτοιο ένα είναι το σίγουρο, ότι αντί να πάμε το άθλημα μπροστά με τιμιότητα και σεβασμό στο αντίπαλο θα του έχουμε αλλάξει πορεία...

Απο την μέρα, που κάποιος ασχολείται επαγγελματικά-οικονομικά με ένα hobby, αυτό παύει να είναι hobby και γίνετε βιοποριστική ασχολία-εργασία-κονόμα... με ότι αυτό συνεπάγεται...........για όσους παραμένουν χομπίστες

Profile E-mail WWW
Gun Slinger
Gun Slinger

Η άποψή μου παραμένει ίδια, όχι τυφλές βολές.
Νομίζω οτι η άποψη του dulas με έχει καλύψει πλήρως ίσως να μη μπορούσα να το θέσω και καλύτερα.

Dogs Of War Airsoft Team

Profile E-mail WWW
Warrior
Warrior

Οφείλω να παραδεχτώ ότι το επιχείρημα του Spaniard για απλότητα στο παιχνίδι και το περιστατικό της Κυριακής με προβλημάτισε και γι’ αυτό καθυστέρησα την ψήφο μου.

Παρόλα αυτά θα ξαναψηφίσω ΟΧΙ, γιατί την έννοια της τυφλής βολής την εκλαμβάνω πρωτίστως ως ολοκληρωτική απουσία αντίληψης του τι υπάρχει εκεί που ρίχνει το όπλο μου και σε δεύτερο χρόνο το που «βλέπουν» τα σκοπευτικά μου –χωρίς να σημαίνει ότι το δεύτερο είναι ασφαλές να συμβαίνει.

Όσο για το περιστατικό, όταν δύο παίχτες τους χωρίζει ένας τοίχος και γνωρίζουν και οι δύο την θέση του αντιπάλου τους σε καμιά περίπτωση δεν θα βγεί κάποιος πρόσωπο στον άλλο. Σε αυτή τη περίπτωση αρκεί να έχεις δει έναν ωμό ή ένα άρβυλο για να αποκτήσεις επίγνωση της θέσης του αντιπάλου σου οπότε προφανώς δεν εμπίπτει σε περίπτωση τυφλής βολής αν και σε τέτοιες περιπτώσεις μιλάμε για εξ’ επαφής βολή οπότε τίθονται άλλου είδους ζητήματα ασφάλειας. Όπως έχει πει και ο helistas ο εγκλωβισμένος μπορεί πάντα να παραδοθεί –προσωπικά το έχω κάνει μια φορά…

Χαιρετώ,
Σπύρος

Image

Profile WWW
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 45 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next