| Author |
Message |
|
Angel
Moderator
Joined: Mon Jul 04, 2005 17:04 Posts: 1586 Location: Greece - Athens
|
 Όριο ασφάλειας FPS για airsoft sniper rifles Mon Apr 07, 2008 01:09
Παρακαλώ σημειώστε ότι οι συγκεκριμένες ψηφοφορίες αφορούν όσους παίζουν τακτικά στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Για ειδικά παιχνίδια και event τον τελευταίο λόγο θα έχει πάντα η διοργάνωση.
Εδώ μπορείτε να ψηφίσετε και να εκφράσετε την άποψή σας σχετικά με τα γενικότερα όρια δύναμης sniper όπλων σε FPS (feet per second / πόδια ανά δευτερόλεπτο) που θα πρέπει να ακολουθούνται για τα παιχνίδια ανοιχτών αποστάσεων (ύπαιθρος / Woodland Games) στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών.
Ως sniper rifle για την ανάγκη αυτής της ψηφοφορίας ορίζονται τα όπλα airsoft ελεύθερης σκόπευσης, αερίου ή ελατηρίου, τα οποία απαιτούν χειροκίνητη όπλιση του κλείστρου για κάθε ένα bb. Γενικότερα, θεωρήται δείγμα υπευθυνότητας όταν ένας ελεύθερος σκοπευτής χρησιμοποιεί εφεδρικό όπλο χαμηλότερης δύναμης για βολές κοντινότερες των 10 μέτρων. Επειδή όμως κάτι τέτοιο είναι ΑΠΟΛΥΤΑ υποκειμενικό και δεν είναι δυνατό να εφαρμοστεί με ακρίβεια/συνέπεια, ψηφίστε με γενικότερο γνώμονα.
Οι μετρήσεις αφορούν πάντα βολές με πλαστικές μπίλιες 6mm ΒΒs βάρους 0,20 του γραμμαρίου κατά την έξοδο από την κάννη με πλήρως απενεργοποιημένο το hop-up σύστημα.
Angel -Fallout Rangers
"We like punk, you know what I mean, right?" _ Kim Gordon (Sonic Youth)
|
| |
|
 |
|
Journeyman
Moderator
Joined: Tue Jul 05, 2005 13:26 Posts: 953 Location: RAF Fylingdales
|
Mon Apr 07, 2008 03:34
Είμαι ανάμεσα στα 500 και 550 αλλά αφού μιλάμε για .20 με μηδενικό Hop Up ψηφίζω 550.
Με λίγο πιο βαριές μπίλιες και το κατάλληλο Hop Up νομίζω πως είναι ανεκτή και ικανοποιητική ταχύτητα εξόδου για sniper rifle, χωρίς να πέφτει κάτω από το όριο των 500 fps, απολαμβάνοντας συγχρόνως την καλύτερη πτητική συμπεριφόρα της πιο βαριάς μπίλιας.
Εννοείται πως προσδοκώ την τήρηση της ελάχιστης απόστασης βολής...
|
| |
|
 |
|
Spaniard
Silent Death
Joined: Sat Jun 03, 2006 21:36 Posts: 1293 Location: Glyfada, Athens
|
Mon Apr 07, 2008 11:32
Εως 550.
Ε, να μην τρελαθούμε κιόλας, αν δεν μπεί και όριο, τι θα κάνουμε? θα συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε σημερα στα 600 αυριο στα 700 μεθαύριο στα 800 και θα φτάσουμε να παίζουμε στις ταχύτητες κανονικών βλημάτων?
Λίγη ψυχραιμία please
Who Dares Wins Hell Reckies Airsoft Team
|
| |
|
 |
|
BoBKiD
Silent Death
Joined: Sat Oct 15, 2005 14:44 Posts: 1992 Location: Greece - Athens
|
Mon Apr 07, 2008 12:54
Θα πω κι εγώ 550 και θα επαναλάβω ότι μόνο τα bolt action όπλα θα έχουν το δικαίωμα να ρίχνουν με τέτοια δύναμη.
Εννοείται πως θα ισχύουν και οι κανόνες απόστασης και ασφαλείας, με ελάχιστη επιτρεπτή απόσταση βολής π.χ. 10-15μ.
 Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους...Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!
|
| |
|
 |
|
dulas
Silent Death
Joined: Fri Sep 22, 2006 00:52 Posts: 1545 Location: HELLAS MESOGIA-PEANIA
|
Mon Apr 07, 2008 23:40
550 και εγώ και όπως είπε και ο Bob παραπάνω σε περίπτωση ελαχιστης βολής αν δε παίζει δεύτερο όπλο πιο λογικό σε δύναμη τότε τουλάχιστο η βολή αν ύπαρξη η δυνατότητα ΌΧΙ ΣΕ ΕΥΑΊΣΘΗΤΑ ΣΗΜΕΊΑ
Απο την μέρα, που κάποιος ασχολείται επαγγελματικά-οικονομικά με ένα hobby, αυτό παύει να είναι hobby και γίνετε βιοποριστική ασχολία-εργασία-κονόμα... με ότι αυτό συνεπάγεται...........για όσους παραμένουν χομπίστες
|
| |
|
 |
|
TALOS
Gun Slinger
Joined: Thu Apr 19, 2007 16:59 Posts: 425 Location: Thessaloniki
|
Tue Apr 08, 2008 00:00
Και εγω ψηφιζω 550,με ελαχιστη αποσταση εμπλοκης
Resistance is futile.Make yourself a favour and stop running
|
| |
|
 |
|
Vaszi bacsi
Stuntman
Joined: Tue Oct 24, 2006 04:57 Posts: 1113 Location: The People's Republic of Airsoftstan
|
Tue Apr 08, 2008 00:31
Ψήφισα 550 (διότι δεν υπάρχει το 600  ), θεωρώντας όμως άκρως απαραίτητη την ύπαρξη δεύτερου όπλου στον σκοπευτή (λειτουργικό και έτοιμο για χρήση και όχι για την παπάτζα) και αυστηρή τήρηση της ελάχιστης απόστασης ασφαλείας. Για τέτοια FPS θεωρώ πως θα πρέπει να είναι τα 20 -25 μέτρα.
NUMQUAM FIDELIS ARMALITES LEAD THE WAY? WELL, 100 MILLION AKs SAY OTHERWISE http://redvaszi.blogspot.com/ الله أَكْبَر MILSIM Airsoft my ass...
|
| |
|
 |
|
Fidel
Banned
Joined: Tue Jul 26, 2005 19:39 Posts: 391 Location: Greece - Athens - zografou
|
Tue Apr 08, 2008 01:36
1st airsoft game:1984 in greece!!!!!
|
| |
|
 |
|
deadlock
Warrior
Joined: Wed Mar 26, 2008 19:57 Posts: 522 Location: Athens, Hellas
|
Wed Apr 09, 2008 13:37
550 με πολλάαααα μέτρα ελάχιστης απόστασης βολής...
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ και εγώ με τον Vasci. Άλλωστε αν χρειαστεί ένας sniper να βάλει σε αποστάσεις μικρότερες των 15- 20 μέτρων δεν έχει ουσία ύπαρξης στο παιχνίδι, ε;
Επίσης δείτε και το νούμερο 550 σε σχέση με τα όρια που προτείνετε για woodland. Φοβάμαι πως ο sniper είναι κοντά στα fps που δίνετε οι περισσότεροι για δάσος και όχι, δεν εννοώ να ανεβάσουμε κι άλλο τα fps του sniper...
Φιλικά,
Σ.
|
| |
|
 |
|
Angel
Moderator
|
Thu Apr 10, 2008 06:05
Η πλειοψηφία των woodland fps βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα 450 και τα sniper rifles στα 550. Τα 100 fps διαφορά προσωπικά μου φαίνονται αρκετά, ειδικά αν υπολογίσει κανείς την σαφέστατη διαφορά ακρίβειας που υπάρχει μέσα σε ένα AEG και ένα dedicated sniper rifle. But that's just me.
Angel -Fallout Rangers
|
| |
|
 |
|
deadlock
Warrior
Joined: Wed Mar 26, 2008 19:57 Posts: 522 Location: Athens, Hellas
|
Thu Apr 10, 2008 10:38
Angel, Καλημέρα φίλε!!
Βασικά την δεδομένη στιγμή είμαι από τους τελευταίους που δικαιούμαι να έχω άποψη για το θέμα γιατί όπως προανέφερα δεν έχω ακόμα συμμετοχή σε woodland παιχνίδι. Αρχικά λοιπόν να αναφέρω ότι αν το όριο έχει διαμορφωθεί άτυπα βάση πλειοψηφίας στα 450fps πάω πάσο.
Αυτό που θα ήθελα να δώ είναι μια διαφοροποίηση ανάμεσα σε ελεύθερο σκοπευτή (550fps), σκοπευτή ομάδας (450-470fps? + κάνη ακριβείας) και τον απλό βρωμοπόδαρο… εε… πεζικάριο (400fps?)!
Βασικά θα επιθυμούσα να μπορεί να δημιουργηθεί το ρεαλιστικό στοιχείο της "τρομοκρατίας" της ομάδας από sniper, το οποίο νομίζω ότι χάνεται πολύ γρήγορα όταν μέσα σε 5-10 μέτρα μπορείς να απαντήσεις τις ριπές (Και εδώ να ρωτήσω λόγω άγνοιας, αυτά τα παραπάνω 100 fps σε πόσα μέτρα αντιστοιχούν για στοχευμένες βολές; )
Τέλος, η μικρή μου εμπειρία μου λέει ότι ακόμα και τα 50 fps έχουν αισθητή διαφορά στο πλεονέκτημα που σου δίνει το AEG αλλά αυτό το είδα σε κλειστούς χώρους όπου πρακτικά δεν φυσάει και δεν παρεμβάλλονται κλαδάκια και λοιπά μικρο-εμπόδια. Άλλωστε μέχρι τώρα παίζω με marui μαμα στα 260fps απέναντι σε 300 και 350άρια χωρίς σημαντικό όμως πρόβλημα όταν τουλάχιστον υπάρχει κάλυψη...
Οπότε, βάση των παραπάνω, έχω ένα ερωτηματικό αν τελικά τα 100fps είναι και πρακτικά σημαντική διαφορά για το "όπλο"
Ελπίζω να μην κούρασα..
Σ.
|
| |
|
 |
|
Angel
Moderator
|
Thu Apr 10, 2008 12:00
Κάθε άλλο παρά κούρασες, 'lockie. Ίσα ίσα μας δίνεται η ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενέστερα κάποια πράγματα και σε ευχαριστώ για αυτό.
Σχεδόν στο ξεκίνημα της airsoft πορείας μου αγόρασα ένα μοντέλο της Sun Project που μάλλον έχει πλέον καταργηθεί, το Μ40ΧΒ. Με το συγκεκριμένο όπλο πειραματίστηκα στις αναβαθμίσεις όσο με κανένα άλλο και επίσης δούλεψα πολύ στη μελέτη, το ρόλο και την εφαρμογή του sniping στο airsoft. Τότε έπαιζαν σχεδόν αποκλειστικά woodland παιχνίδια και (όντας και καμμιά 20αριά κιλά ελαφρύτερος) το είχα χαρεί πολύ. Κάποια στιγμή, και με ελατήριο των 500 fps, το Μ40 έριχνε σε αποστάσεις που ξεπερνούσαν (χωρίς υπερβολή) τα 150 μέτρα. Με εκείνο το setup βέβαια δεν είχα καμμία ευθυβολία και έτσι γύρισα σε ένα συνδιασμό στα 450 fps όπου η απόσταση ήταν πάρα πολύ μικρότερη αλλά η ευθυβολία ήταν μοναδική. Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι οτι τα sniper όπλα (ειδικά τα ελατηρίου) είναι πάντα ένα project και τα αποτελέσματα έχουν μεγάλο εύρος.
Ο ρόλος όμως του ελεύθερου σκοπευτή καθώς και τρόπος ανάπτυξής του στο πεδίο είναι επίσης σημαντικός παράγοντας. Τα 450 fps στα AEG μεταφράζονται (ανάλογα με την πλατφόρμα) σε 50-60 μέτρα συνολικού βεληνεκούς. Με τι αποτελέσματα όμως; Στα 50 μέτρα η διασπορά των BBs ξεπερνά ίσως το 1 μέτρο. Με 100 fps παραπάνω ο ελεύθερος σκοπευτής κερδίζει ίσως μόλις 10 (20;) μέτρα αλλά με ακρίβεια τύπου one shot one kill και αθόρυβα, έτσι ώστε να μπορέσει να κάνει relocate προς την επόμενη θέση/στόχο.
Όπως έγραψα και στο εισαγωγικό post, πέρα από το ιδανικό, τα όρια των fps ΔΕΝ θα πρέπει να ψηφιστούν με βάση τη λογική οτι τα sniper rifles θα χρησιμοποιούνται σε στόχους με απόσταση των 10 μέτρων και άνω. Τα όρια είναι απόλυτα ενώ τέτοιου είδους προφυλάξεις είναι υποκειμενικές. Από αυτή την άποψη κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί μπροστά σε 2 Joule ενέργειας (παραπάνω, αν σκεφτεί κανείς οτι το BB θα έχει βάρος άνω των 0,30 gr) και τα 600 fps είναι πολλά και ισοδυναμούν με "χωρίς όρια". Μια σύντομη μελέτη στην σχέση ενέργειας/μάζας/ταχύτητας θα σας πείσει.
Τέλος, 'lockie και 'γω συμφωνώ μαζί σου οτι τα 450 είναι κάμποσα ακόμα και για woodland αλλά we have been outvoted. Προσωπικά, θα έπαίζα ενάντια σε οσαδήποτε fps χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, any day. Απλά, θα προτιμούσα να ελέγχω τα δικά μου. 
Angel -Fallout Rangers
|
| |
|
 |
|
Vaszi bacsi
Stuntman
Joined: Tue Oct 24, 2006 04:57 Posts: 1113 Location: The People's Republic of Airsoftstan
|
Thu Apr 24, 2008 10:44
Kalimera paides,
exo mia aporia. Me ton oro "sniper rifles" ennooume mono ta opla kinhtou ouraiou? 8eorhtika kai prkatika kapoios mporei na ftiaksei ena hlektriko me ta antistoixa dedomena. Parakindyeumeno alla mporei na ftiaxtei ena M14 (dhladh M21 pleon) h ena SR25 h ena Dragunovmono hmiaytomata...Ayta ta bazoume sta genika oria gia woodland h empeiptoun sthn kathgoria sniper?
Cheers...
NUMQUAM FIDELIS ARMALITES LEAD THE WAY? WELL, 100 MILLION AKs SAY OTHERWISE http://redvaszi.blogspot.com/ الله أَكْبَر MILSIM Airsoft my ass...
|
| |
|
 |
|
BoBKiD
Silent Death
Joined: Sat Oct 15, 2005 14:44 Posts: 1992 Location: Greece - Athens
|
Thu Apr 24, 2008 11:55
Όπως είπε και ο Angel:
Όλα τα ηλεκτρικά όπλα κατατάσσονται στις υπόλοιπες κατηγορίες (CQB & woodland).
 Όταν θέλεις, ψάχνεις τρόπους...Όταν δεν θέλεις, ψάχνεις αιτίες...!
|
| |
|
 |
|
Vaszi bacsi
Stuntman
|
Thu Apr 24, 2008 12:47
Ok, dhladh kollame sto 8ema ths orologias? Oi eley8eroi skopeytes ta teleytaia 10 xronia exoun proodeysei ligo apo thn logikh tou oplou me 5 sfaires kai kinhto ouraio mono...
Synexizontas tis apories mou...Ferno paradeigma ta:
1. PSG1
2. MSG90
3. SVD Dragunov
4. M21
5. SL8/9 kai alla ths kathgorias...
Dhladh, ksanarotao, an ego san latrhs ton AK 8elhso ena Dragunov ayrio, einai sta oria ton hlektrikon?  Sygnomh, alla to Dragunov einai oplo eley8erou skopeyth!!!!!!!!!!! Den einai aytomato...ektos an ennoeite pos prepei oposdhpote na xoso 1200 dollaria pou kanei to montelo ths AtoZ gia na trabao piso ton moxlo oplishs!!!!!!!!!!!!!
Me aythn thn logikh ksexorizoume mono ta "Assault" kai ta ka8ara "Sniper rifles"... Sorry, Bob alla 8eoro pos 8a prepei na labeis ypopshn sou pos isos otan o Angel ekane to post ayto (kai sosta eprakse) den skefthke oles tis parametrous...kai den ennoo na emfanistei kapoios me ena MP5 sta 550 FPS exontas kanh 50 ekatoston me 25 ekatosta sigasthra...se opoiadhpote politismenh xora tou kosmou sigoura den anhkei sta sniperia...
|
| |
|
|