Hellas Airsoft Hellas Airsoft  
It is currently Sun Feb 25, 2018 18:57
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 
Airsoft Related Translated to Greek Documents 
Author Message
Post Airsoft Related Translated to Greek Documents
Fri Jan 19, 2007 10:32
 
Σ'αυτο το topic θα postαρω προς το παρων μεταφρασμενα κειμενα. Αν βρηκατε καποιο κειμενο στα Αγγλικα το οποιο πιστευετε οτι θα επρεπε να μεταφραστει και στα Ελληνικα καντε μου ενα reply εδω. Ξεκιναω λοιπόν...

Υ.Γ. Ξερει να μου πει κανεις γιατι δεν μπορω να γραψω τιτλο στα Ελληνικα στο Ελληνικο section;;;


Last edited by The Dot on Fri Jan 19, 2007 11:10, edited 1 time in total. 
Post 
Fri Jan 19, 2007 10:40
 
Οδηγός συντήρησης AEG (v0.5)

Ο οδηγός στα Αγγλικά

Ο παρακάτω οδηγός περιέχει απλούς κανόνες που οι κάτοχοι των AEG ομοιωμάτων πρέπει να έχουν στο μυαλό τους για να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στο μέγιστο χρονικό διάστημα λειτουργίας. Παρακαλώ σημειώστε ότι ο κατασκευαστής μπορεί να δίνει επιπλέον ειδικές οδηγίες για το προϊόν που έχετε. Να έχετε πάντα υπ' όψιν σας τις οδηγίες που σας παρέχει ο κατασκευαστής. Αυτός ο οδηγός παρέχεται ως συμπλήρωμα και όχι ως αντικαταστάτης των οδηγιών του κατασκευαστή.


1. ΜΗΝ ΠΥΡΟΒΟΛΕΊΤΕ “ΣΤΕΓΝΆ” ΤΟ AEG ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΩ. Αν δεν υπάρχει κάποιο αντικείμενο γεμισμένο μέσα στο θάλαμο για να δημιουργήσει αντίσταση σε περίπτωση που κάποιος πυροβολήσει, το πιστόνι θα χτυπήσει με τη μέγιστη δύναμη το μπροστινό μισό του κουτιού με τα γρανάζια (gearbox). Έτσι σπάνε αυτά!!! Μερικές φορές το να πυροβολήσεις ΣΤΕΓΝΆ είναι απαραίτητο μιας και σου τελείωσαν τα πυρομαχικά αλλά θα πρέπει να κάνεις το αδύνατο δυνατό να μην συμβεί αυτό πολλές φορές, ακόμα καλύτερα καθόλου!. Άκου τη διαφορά του θορύβου που κάνει το όπλο σου όταν είναι άδειο και κανε την αλλαγή του γεμιστήρα το συντομότερο δυνατό...

2. ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΕ ΤΟ ΕΛΑΤΉΡΙΟ. Εάν πυροβολείς με το AEG σου σε Full Auto, είναι δυνατόν το πιστόνι σου να σταματήσει σε σημείο που αφήνει το ελατήριο συμπιεσμένο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά στο ελατήριο και να εξασθενήσει τη δύναμη πηρός του AEG με μεγαλύτερο ρυθμό. Πυροβόλα στη θέση “ημί-αυτόματο” 2-3 φορές μετά από κάθε χρήση για να αποσυμπιεστεί το ελατήριο.

3. ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ BBs! Βρωμιά, χώμα και λίγδα μπορούν να προκαλέσουν φθορά στο σύστημα “hop-up” και στους μηχανισμούς γεμίσματος του όπλου σας. Πάντα να βάζετε καινούρια BBs. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα παλιά τόσο πολύ, κρατήστε τα για τα πιστόλια ελατηρίου σας αλλά ΠΟΤΕ μην τα βάλετε στα AEG σας!!!

4. ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΊΤΕ ΜΕ ΓΕΜΆΤΗ ΜΠΑΤΑΡΊΑ. Χαμηλότερος ρυθμός βολών (Rate of Fire) μπορεί να κάνει το AEG σας να κάνει “κύκλους” λανθασμένα, ακόμα και να “πετάξει” τα γρανάζια εκτός χρόνου. Όταν ακούτε την μπαταρία να είναι στα τελευταία της, είτε αλλάξτε την αμέσως, είτε φορτίστε την. Μην συνεχίσετε με την ίδια μέχρι να τελειώσει σε καμία περίπτωση.

5. ΑΠΟΦΟΡΤΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΤΙΣΗ. Είναι πάντα καλό να αποφορτίζεται πλήρως η μπαταρία πριν την φόρτιση. Αυτό θα διασφαλίσει ότι η μπαταρία θα φορτίσει πλήρως χωρίς να αποκτήσει το φαινόμενο της “μνήμης”. Είναι προτιμότερο να αγοράσετε ένα φορτιστή που να είναι και αποφορτιστής μαζί.

6. ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΜΕ ΝΕΡΟ/ΒΡΩΜΑ/ΣΚΟΝΗ. Σε σχετικά υπερβολικό βαθμό όλα αυτά μπορούν πολύ εύκολα να αχρηστεύσουν για πάντα το όπλο σας. Αν και το Airsoft είναι ένα Sport που παίζεται σε συνθήκες που περιέχουν όλα τα παραπάνω πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να κρατάμε τα εσωτερικά και την κάννη του όπλου καθαρά.

7. ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΟ AEG ΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΗΣΗ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ. Σταγόνες βροχής που έχουν μείνει πάνω στο όπλο μετά από χρήση στη βροχή μπορεί να προκαλέσουν οξείδωση. (Κυρίως σε όπλα που έχουν μέταλλο όπως της CA ή της ICS φυσικά...) Καλό είναι να σκουπίζετε το όπλο σας προσεκτικά είτε με μια πετσέτα είτε με κάποιο ύφασμα μετά από μια βροχερή μέρα.

8. ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΝΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΜΕΡΗ. Να ξέρετε πως κάποια λιπαντικά ακόμα και αυτά που χρησιμοποιούνται σε πραγματικά όπλα μπορούν να χαλάσουν τα εσωτερικά των AEGs. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε 100% αγνό σπρέι σιλικόνης όταν καθαρίζετε την εσωτερική κάννη. Να είστε σίγουροι ότι έχετε κατεβάσει το hop-up τελείως κάτω πριν κάνετε οποιαδήποτε συντήρηση στην κάννη. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο που ήρθε με το όπλο σας βάζοντας ένα κομμάτι καθαρό πανί (σαν ένα βαμβακερό πανί καθαρισμού όπλων) στη μικρή εγκοπή στο τέλος. Βάλτε λίγο σπρέι σιλικόνης στο πανί και βάλτε το μέσα στην κάννη. αργά βγάλτε το έξω ενώ το γυρνάτε. Συνεχίστε μέχρι το πανί να βγει έξω καθαρό. Συνήθως κάθε εργαλείο έχει ένα σημάδι που δείχνει μέχρι που πρέπει να το βάλετε χωρίς να αγγίζετε το hop-up. Μην το βάλετε πιο μέσα από αυτό το σημάδι. Ίσως θέλετε να βάλετε σιλικόνη σε κάποια κινούμενα κομμάτια μετάλλου πάνω σε μέταλλο, αν το όπλο σας έχει κάποια. Επίσης, ίσως θέλετε να βάλετε μια σταγόνα σιλικόνης στην θυρίδα εισαγωγής BB. Ρίξτε τουλάχιστον 100 μετά για να φύγει η όποια περισσευούμενη σιλικόνη. (Οι πρώτες βολές θα είναι εσφαλμένες)

9. ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΑ GEARBOXES. ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε σπρέι σιλικόνης για λιπαντικό, θα εξατμιστεί κάποια στιγμή και δεν θα υπάρχει καθόλου λίπανση! Να βάζετε είτε γράσο σιλικόνης είτε λευκό γράσο λιθίου. Δεν συνιστούμε να κάνετε μόνοι σας τις αναβαθμίσεις εκτός αν έχετε εκείνες τις γνώσεις που χρειάζονται ώστε να λύσετε ένα AEG σε βίδες και μετά να το ξαναφτιάξτε όπως ήταν (και να δουλεύει φυσικά :)

10. ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΧΩΡΊΣ ΛΟΓΟ. Μερικά κινούμενα εξωτερικά τμήματα είναι μόνο για να τα βλέπεις, δεν κάνουν τίποτα σε σχέση με το όπλο. καλό είναι να μην ασχολείστε με αυτά, άλλωστε κάποιες φορές θα χαλάσουν η θα σπάσουν πολύ εύκολα.


Last edited by The Dot on Fri Jan 19, 2007 16:30, edited 1 time in total. 
Post 
Sat Jan 20, 2007 06:35
 
Αυτο εδω με παιδεψε λιγακι να το μετατρεψω ετσι που να διαβαζεται στο forum...
Original Text - Courtesy of Airsplat

Οδηγός συντήρησης Airsoft όπλου

Βασική συντήρηση για AEGs

1. Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν παίξετε. Κάθε όπλο έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας.
2. Αφού παίξετε, αφαιρέστε τον γεμιστήρα και θεστε τον διακόπτη στη θέση “ημι-αυτόματο” για να ελευθερωθει το ελατήριο μέσα στο κουτι των μηχανισμων. Τέλος αποσυνδέστε τις μπαταρίες (Εικ. 1). Καθαρίστε και λιπαίνετε το όπλο σας πριν την αποθήκευση όπως χρειάζεται.
3. Καθαρίστε την εσωτερική κάννη και ψεκάστε λίγη σιλικόνη στο hop-up μετά από σκληρή χρήση (Είκ. 2)
Image Εικονα 1
Image Εικονα 2


Βασική συντήρηση για πιστόλια αερίου


1.Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης πρίν παίξετε, κάθε πιστόλι θα έχει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά λειτουργίας.
2.Μετά από κάθε παιχνίδι, καθαρίστε οποιοδήποτε ρύπο από τους μηχανισμούς και απελευθερώστε όσο αέριο έχει απομείνει στον γεμιστήρα. Μετά τον καθαρισμό να λαδώστε όλες τις περιοχές που υποδεικνύονται στις εικόνες 3 – 6.
3.Όταν γεμίζετε με αέριο γεμιστήρες, ο κατάλληλος τρόπος να γίνει αυτό είναι με το αέριο ανεστραμμένο. Δείτε το εγχειρίδιο χρήσης του πιστολιού σας για πληροφορίες.
4.Μια επαφή του μπουκαλιού με τον γεμιστήρα 2 - 3 δευτερολέπτων με οποιοδήποτε τύπο αερίου είναι ικανοποιητική. (Πάρα πολύ αέριο θα βλάψει το γεμιστήρα ή/και τα λάστιχα και θα προκαλέσει έτσι τη διαρροή.)
5.Μετά από την επαναλαμβανόμενη χρήση, ο γεμιστήρας μπορεί να είναι πολύ κρύος. Αυτό θα προκαλέσει μια μείωση στη δύναμη επειδή δεν μπορεί να γίνει η μέγιστη διαστολή του αερίου σε χαμηλές θερμοκρασίες. Περιμένετε 5 - 10 λεπτά για να θερμανθεί ο γεμιστήρας.
Image Εικονα 3
Image Εικονα 4
Image Εικονα 5
Image Εικονα 6


 
Post 
Sat Jan 20, 2007 06:49
 
Αντιμετώπιση προβλημάτων

Πατάτε τη σκανδάλη χωρίς ανταπόκριση;

1.Πρώτα επιθεωρήστε τη μηχανή, έχει υπερθερμανθεί; Εάν η μηχανή έχει υπερθερμανθεί τότε πρέπει να αφήσετε το όπλο να δροσιστεί αρκετά. Εάν όχι (Εικ. 7), δοκιμάστε μια διαφορετική μπαταρία, κατά προτίμηση μια γνωστή πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Εάν μπορείτε να ανιχνεύσετε αντίσταση από τη μηχανή όπως προσπαθεί να γυρίσει ή εάν ακούσετε ακόμα και τους πιο εξασθενημένους θορύβους από τη μηχανή, αποσυνδέστε την μπαταρία αμέσως για να αποτρέψετε την περαιτέρω ζημία στο AEG.
2.Εάν ο διαγνωστικός έλεγχος εμφανίζεται αρνητικός, σαν να εχει “πεθάνει” το μοτέρ, ελέγξτε την σύνδεση με την μπαταρία (Εικ 8) και τη σύνδεση με το μοτέρ (Εικ 9). Επίσης σιγουρευτείτε ότι δεν έχει καεί η ασφάλεια (Εικ 10).
3.Εάν ελέγχθηκαν όλα τα παραπάνω και το AEG ειναι ακόμα “νεκρό” τότε μάλλον υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στο εσωτερικό του όπλου. (Σ.Σ. Ή είναι κάτι τόσο απλό που δεν πρέπει να το μάθουν ποτέ οι φίλοι σας, εκτός αν πάσχουν από κατάθλιψη... :)
Image Εικονα 7
Image Εικονα 8
Image Εικονα 9
Image Εικονα 10Τι πρέπει να κάνετε όταν ένα BB κολλήσει σε ένα AEG.

1.Χρησιμοποιήστε εργαλεία για αυτή τη δουλειά που ήρθαν με το όπλο σας. Βάλτε αυτό το εργαλείο (Εικ 11) μέσα στην κάννη και σπρώξτε απαλά μέχρι να βγεί χαλαρά το φραγμένο BB. Σημείωση: Η κάννη δεν πρέπει να αφαιρεθεί από το όπλο πρίν το BB. Κατόπιν αντιστρέψτε το εργαλείο και συνδέστε μια καθαρή λωρίδα υφάσματος, ψεκάστε λιπαντικό/καθαριστικό βάλτε το ξανά μέσα για να καθαρίσει τη σκόνη ή τους ρύπους από την κάννη (Εικ. 12). Ψεκάστε λίγη σιλικόνη ακόμα και σκουπίστε τα κατάλοιπα μια τελευταία φορά.
2.Μην χρησιμοποιήσετε ποτέ κακή ποιότητα BB, ειδικά σε “σφικτού διαμετρήματος” κάννες! (σ.σ. κάννες που να έχουν απειροελάχιστα “μπόσικα”)
3.Εάν το AEG ακόμα δεν τροφοδοτείται με BBs ή δεν ρίχνει. Θα μπορούσε να υπάρχει ένα πρόβλημα μέσα στη μονάδα ή ίσως στο κιβώτιο με τα γρανάζια. Εάν είστε νέοι στο Airsoft ή δεν έχετε εμπειρία στην επισκευή των όπλων Airsoft, στείλτε το όπλο σε ένα σημείο επισκευών. (σ.σ. Αν δεν έχετε κάποιον γνωστό σας που να ξέρει σίγουρα τι κάνει και έχετε πρόβλημα με το όπλο σας, επικοινωνήστε με το κατάστημα απ'όπου το αγοράσατε.)
Image Εικονα 11
Image Εικονα 12


 
Post 
Sat Jan 20, 2007 07:01
 
Ορθή χρήση των AEGs

1.Οι υπερβολικά μεγάλες ριπές στο πλήρως αυτόματο θα προκαλέσουν πρώιμες φθορές στα γρανάζια (gearbox) του όπλου. (Μην αδειάσετε ένα γεμιστήρα υψηλής χωρητικότητας σε μια ριπή!!!)
2.Οι πυροβολισμοί σε (σ.σ. μικρές είπαμε) ριπές κάνουν καλό στα γρανάζια (Gearbox). Να σφίγγετε τη σκανδάλη πάντα προς τα πίσω, όχι προς τα πλάγια γιατί μπορεί να χαλάσει το Gearbox.
3.Μετά από κάθε παιχνίδι βάλτε το AEG στη θεση OFF ή απλά βάλτε την ασφάλεια. (Εικ. 15).
4.Μην υπερφορτίζετε την μπαταρία σας. Η υπερφόρτιση μπαταριών μπορεί να οδηγήσει στη μειωμένη ζωή των μπαταριών ή και στη ζημία τους. Κάντε κλικ εδώ για να δείτε ενα παράδειγμα. Για περισσότερες πληροφορίες για τις μπαταρίες σε σχέση με το Airsoft κάντε κλικ εδώ. (σ.σ. Όλοι οι σύνδεσμοι είναι στα Αγγλικά.)

Image Εικονα 13
Image Εικονα 14
Image Εικονα 15=======================================

Πως σας φανηκαν οι 2 μεταφρασεις εως σημερα; Τις βρηκε κανεις χρησιμες; Αν οντως ειναι χρησιμες και αφου περασουν απο διαδικασια ελεγχου λαθων θα πρεπει να παρω αδεια απο αυτος που εγραψαν πρωτοι το κειμενο και μετα θα μπορουμε να το κανουμε οτι θελουμε το Ελληνικο...


 
Moderator
Moderator
User avatar

Joined: Mon Jul 04, 2005 17:04
Posts: 1578
Location: Greece - Athens
Post 
Sun Jan 21, 2007 00:36
 
Δοκίμασε να βγάλεις τους τόνους από τα κεφαλαία και τσέκαρε λίγο την ορθογραφία καθώς και τις "απ'ευθείας" μεταφράσεις από τα αγγλικά σε κάτι πιο ελεύθερο και λειτουργικό, πχ "μόνο για να τα βλέπεις" = "διακοσμητικά".

Just my .02 euro. :D


Angel -Fallout Rangers

"We like punk, you know what I mean, right?"
_ Kim Gordon (Sonic Youth)

Image


 
Profile E-mail WWW
Post 
Sun Jan 21, 2007 01:17
 
Thanx για τις παρατηρήσεις, θα τις διορθώσω στο προτότυπο asap.

Καποιος που να εχει να κανει καποια παρατηρηση ή ερωτηση ή να θελει να ζητήσει κάτι μεταφρασμένο;;;


 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 7 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Hellas Airsoft Sponsors

Airsoft International - Italy   AirSplat - Airsoft & Paintball Supplier   Airsoft Atlanta - USA   Airsoft Peak - HK   Click here for options...

Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.